Kyläyhdistys

Pieksämäen Haapakosken kyläyhdistys ry on kylätoimikunnan toiminnan jatkaja vuodesta 2000.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää jäsenistönsä sosiaalista toimintaa ja kehittää alueen asukkaiden ja vieraiden viihtyisyytta, sekä vaalia historiallisesti arvokasta kylämiljöötä.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää kulttuuri-, keskustelu- ja koulutustilaisuuksia, tekee aloitteita eri viranomaisille, järjestää juhlia ja retkiä, talkootoimintaa ja toimii yhteistyössä muiden yhdistysten kanssa.

Yhdistyksen jäseneksi ovat tervetulleita kaikki jotka hyväksyvät yhdistyksen säännöt ja ilmoittavat halukkuutensa jäseneksi liittymiseen jollekin hallituksen jäsenelle. Haapakosken kyläyhdistys ei kanna jäsenmaksua.

Ruukki ry omistaa Haapakosken seurantalon, joka on paitsi yhdistyksen omassa käytössä myös vuokrattavissa.

Yhdessä Haapakosken Erämiesten kanssa kyläyhdistyksellä on käytössä Soukkaskota kylän uimarannalla Hukankoskentien varrella.

Pieksämäen Haapakosken kyläyhdistys ry:n hallitus vuonna 2019:

Esko Niemeläinen, puheenjohtaja, puh. 045 128 6920
Helena Valjakka, sihteeri, puh. 0400 468 033
Kauko Hotti, rahastonhoitaja, puh. 0500 454 230
Timo Taavitsainen, vuokraustoiminta, puh. 0400 611 815
Harri Korhonen
Saara Korhonen
Janne Grundström

Pieksämäen Haapakosken kyläyhdistys ry tunnettiin aiemmin Haapakosken kyläyhdistys Ruukki ry:nä.